Jogurt
Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus żyją specjalnie dla ciebie.
Jogurt powiniej stanowić składnik codziennej diety wszystkich powyżej 1 roku życia. Zalecany jest zwłaszcza ludziom nie tolerującym cukru mlecznego - laktozy, osobom w czasie kuracji antybiotykowej i podczas rekonwalescencji. Ze względu na wartości odżywcze i dietetyczne jugurt powinny spożywać również kobiety w ciąży oraz matki karmiące piersią.
Jogurt trawiony jest 2-3 razy szybciej niż mleko słodkie, wiąze się to z tym, że białka w jogurcie w wyniku działania drobnoustrojów ulegają nadtrawieniu, dzięki czemu są bardziej podatne na działanie enzymów trawiennych.
Jogurt naturalny - Bieluch, produkowany jest metodą zbiornikową wg francuskiej technologii.
Charakteryzuje się szlachetnym smakiem i doskonałą konsystencją wyróżniającą go spośród innych jogurtów naturalnych.
Jogurt ma szerokie zastosowanie kulinarne, używany jest m.in. jako dodatek do zup, sosów, deserów i sałatek. W swojej naturalnej postaci ceniony jest przez osoby stosujące diety, przede wszystkim ze względu na małą kaloryczność i brak cukru.
-
Spółdzielnia Mleczarska BIELUCH w Chełmie
Jogurt naturalny Bieluch 180g Jogurt naturalny Bieluch, bez dodatku cukru, 180g
-
Spółdzielnia Mleczarska BIELUCH w Chełmie
Jogurt naturalny Bieluch 400g Jogurt naturalny Bieluch, bez dodatku cukru, 400g
-
Spółdzielnia Mleczarska BIELUCH w Chełmie
Jogurt naturalny nadbużański bez laktozy 200g
-
Spółdzielnia Mleczarska BIELUCH w Chełmie
Jogurt Nadbużański śmietankowy 200g lub 1l Jogurt Nadbużański śmietankowy, o tradycyjnym kremowym smaku, dostępny w opakowaniach 200g lub 1l
