Aktualności
Mleko Expo 2015
Tradycyjnie ostatniego (trzeciego) dnia XXIV Targów Mleczarskich MLEKO-EXPO 2015 rozdano nagrody „ZA NAJWYŻSZĄ JAKOŚĆ”, „ZA WYSOKĄ JAKOŚĆ”, „ZA WYRÓŻNIAJĄCĄ JAKOŚĆ”
W tym roku Spółdzielnia Mleczarska Bieluch w Chełmie otrzymała aż 4 nagrody:
- ZA NAJWYŻSZĄ JAKOŚĆ
- dla jogurtu Nadbużańskiego 9% tł.
- oraz śmietan Bieluch 12% i 18%
- ZA WYSOKĄ JAKOŚĆ
- dla masła śmietankowego nadbużańskiego 200 g
- ZA WYRÓŻNIAJĄCĄ JAKOŚĆ
- dla Serka Bieluch o smaku waniliowym 150 g
Bieluch o smaku waniliowym - deserem na medal!
Czwarta edycja Forum Technologii Serowarskich odbyła się w Licheniu. Obrady wzbogacone były o debatę pt. „Co dalej z polskim serem?” a także o GALĘ rozdania nagród konsumenckiego konkursu sera Golden Cheese Poland 2015.
Pierwsza edycja konsumenckiego konkursu sera Szefów Kuchni Golden Cheese Poland odbyła się 9 października w restauracji Moonsfera w Warszawie.
Szefowie kuchni oceniali prawie 100 zgłoszonych serów w kilku kategoriach.
Wszystkie sery były zakodowane i sędziowie nie znali nazw handlowych ocenianych produktów ani ich producentów.
BIELUCH zwyciężył w Turnieju Siatkówki Plażowej w Okunince
Drużyna Spółdzielni Mleczarskiej BIELUCH z Chełma wywalczyła I miejsce i puchar podczas III Turnieju Siatkówki Plażowej, który odbył się 13 czerwca w Okunince nad Jezioren Białym. Organizatorem turnieju był Klub Wypoczynkowy Niebieskie Migdały. W rywalizacji brało udział 6 drużyn: Cargo, Sukces, FLG, TEZET, Lubelski Klub Biznesu oraz SM Bieluch.
IV Krajowa Ocena Mleka Spożywczego i Mlek Fermentowanych. Kraków 21-24 kwiecień 2015
Spółdzielnia Mleczarska BIELUCH w Chełmie otrzymała kolejny medal za zajęcie I miejsca dla swojego produktu.
Tym razem medal został przyznany dla Mleka w Dzbanku BIELUCH 2% tł.
Nagrodę wręczono podczas VIII Euroforum Polskiego Mleczarstwa 21-24 kwietnia 2015 w Krakowie.
Bieluch z wizytą u przedszkolaków na Warszawskich Bielanach
Spółdzielnia Mleczarska Bieluch z Chełma współpracując z Warszawskim Stowarzyszeniem DIETANOVA realizuje zajęcia edukacyjne w ramach warsztatów „Mały Dietetyk”. Marcowe zajęcia prowadzone przez wolontariuszy z wydziału technologii żywności SGGW odbyły się w przedszkolu na Warszawskich Bielanach.
Celem warsztatów jest nauczenie dzieci prawidłowych postaw żywieniowych, a także przekazanie informacji o bogactwie wartości odżywczych zawartych w kubeczku jogurtu lub szklance mleka.